PIVOVAR HORÁC
O pivovaru
Příběh Horáckého pivovaru se píše od roku 2015, kdy jej založila parta přátel, která má dlouholeté zkušenosti s pivovarnictvím, v kraji Vysočina. Původním záměrem bylo začít vařit své vlastní pivo pro vlastní restaurace a pivnice. První várka piva byla představena v roce 2016 a vyráběla se v minipivovaru v Chlumu u Třebíče.
Časy se mění a tak jsme se stali rodinným minipivovarem, který sídlí na Pávovské ulici v Jihlavě, kde je mimo samotný pivovar i shop, kde si můžete naše pivo zakoupit.
Pivo je vyrobeno řemeslným způsobem, podle tradiční receptury z 1.poloviny 19.století, spodním kvašením za použití speciálního kmenu pivovarských kvasnic.
Tato metoda je světově proslulá pro výrobu českého piva plzeňského typu a výsledkem je naprosto unikátní a neopakovatelný produkt, který přijde na chuť právě českým spotřebitelům-pivařům.
Horácké pivo se vyrábí výhradně z českých chmelů, pěstovaných v Žatecké oblasti-Žatecký poloraný červeňák. Slad je ze Záhlinic. Pivo je charakterizováno plnou, čistou sladovou chutí, chlebnatostí, vyváženou velmi výraznou hořkostí s doznívajícím aroma.
Pivo se vyznačuje rovněž medovou barvou a bohatou pěnou. Do piva nepřidáváme žádné stabilizátory ani jiné prostředky.
Domluvte si u nás prohlídku a ochutnávku našich piv ať poznáte jak chutná Horácko.